torsdag 14. januar 2010

från drömdagboken / from the dream diary

Det har varit lite tunnt med drömmar på sistone, i alla fall drömmar som kan vara av intresse för någon annan än mig själv... Så jag tänkte att jag kan återge en dröm som jag hade för en dryg vecka sedan:

4/1 2010 kl. 08.40

Jag ska baka bröd men har fel sorts mjöl. Massor av grovt rågmjöl. Jag gör det i alla fall. Efter första jäsningen kastar jag - av misstag - hela degen i soporna. Så tar jag upp den igen och tänker att det nog inte är någon som märker det. Jag har deg och tuggummi i munnen och det växer i munnen när jag tuggar och det får en lös och äcklig konsistens så att jag bräcker mig och så löper jag till toaletten och bara släpper ut äcklet i toan. Allt är så äckligt.

Är också på en frö- och blomsterbutik. Där är det inte bara frö och blomster men också gamla porrtidningar. Jag har ett rejält stånd som jag försöker att dölja med just en av dessa tidningar. Jag bläddrar i flera av dem men ingen är riktigt bra. Det är -70talsporr, men många sidor är utrivna och det är inget intressant kvar. Det är mycket otillfredställande. Barnen är med i butiken och jag försöker skyla tidningarna så att de inte ser.

Så var det något med familjen F. D. och en kälktur i Korketrekkern [lång och galen kälkbakke i Oslo] eller något som de menar är lika bra eller bättre än Korketrekkern. Det startar med att man åker rätt in i en mycket lös snövall: Poffff!!! Som potatismjöl eller florsocker...

Så vet jag att det är något med Peter Ä., men jag får inte helt tag på vad det är. Jag är vid en trappa, utomhus. Leder från en trottoarnivå ned till en annan. Men vad det har med Ä. att göra är dunkelt. Det är också något med några blommor och något som blir kastat, kanske blommorna...

Alla de här drömmarna är problematiska. Det är en massa äckel som är känslan jag har när jag vaknar. Speciellt det med brödbakningen.

MEN, jag känner att jag inte får tag i det som är det viktigaste i den här sekvensen av drömmar.


Dreams have been a bit weak lately, at least dreams that may be of interest to anyone but myself... So I thought I´d reproduce a dream I had over a week ago:

I´m going to bake bread but I have the wrong kind of flour. Lots of coarse rye flour. I do it anyway. After initial fermentation, I throw - by mistake - the dough in the garbage. So I take it back and I think that nobody will probably notice. I have dough and chewing gum in my mouth and it grows when I chew it, and it gets a loose and disgusting texture, so I almost throw up and I run to the toilet and drop the disgusting stuff in the toilet. Everything is so disgusting.

I´m also in a seed and flower shop. There are not just seeds and flowers, but also old porn magazines. I have a solid hard-on that I try to hide with one of the magazines. I look through several of them but no one is really good. It´s -70´s porn, but many pages are missing and there's nothing interesting left. It´s very unsatisfactory. The children are in the shop too and I try to hide the magazines so that they can´t see them.

Then there was something with the family F.D. Sledge ride in Korketrekkern [long and crazy sledge ride in Oslo] or something they think is as good or better than Korketrekkern. It starts by going straight into a very loose wall of snow: Poffff! Kind of like potato flour or icing sugar...

I know that there is also something with Peter Ä., but I can´t quite get what it is. I'm at a staircase, outdoors. Leading from one pavement level down to another. But what that has to do with anything is obscure. It's something to do with some flowers and something that is thrown away, maybe the flowers...

All these dreams are problematic. A lot of disgust is the feeling I have when I wake up. Especially with the baking of the bread.

BUT, I feel I can´t put my finger on the thing that´s really important in this sequence of dreams.

2 kommentarer:

  1. Otroligt intressant! Kanske skulle kunna bli några noveller skrivna om detta? Typ Carl Johan De Geer och hans "Det bombade ögat", "Kyss mig död´ligt" och Solens sista strålar", Tre böcker i en. Med tillhörande illustrationer?

    SvarSlett
  2. Hej Pekka!

    Kul att du tycker att det är intressant. Det är liksom lite svårt för mig att veta om det är intressant för nån annan.
    Det är meningen att det ska bli bok till slut (med illustrationer), det är en del av projektet.

    p.s. Peter Ä. är du...

    SvarSlett