fredag 30. september 2011

från drömdagboken

30/9 2011

Var på visning av en konstnärlig långfilm där jag var huvudpersonen. Det var en riktig ego-tripp. Många människor, både i filmen och i visninspubliken, gick omkring med mask som gjorde att de såg helt ut som mig. Min fru blev sur, antagligen av mitt av filmen uppblåsta ego. Då blev jag sur och drog till Gävle i stället.

torsdag 29. september 2011

från drömdagboken

29/9 2011

R2D2 på en svävande chopper.

Jag drar en kundvagn på en grusväg.

onsdag 28. september 2011

från drömdagboken

28/9 2011

Var på besök i farfars gamla hus, det som han och farmors far byggde. De som bodde där nu var trevliga och imötekommande. Huset var mycket större än i verkligheten och det var fantastiskt dekorerat i jugendstil. Jag fotograferade alla detaljer. Jag fick lust att köpa tillbaka huset.

tirsdag 27. september 2011

I dreamed abot Larry

från drömdagboken

27/9 2011

Drömde i natt en version av den dröm som oftast återkommer till mig i olika skepnader.

Det handlar om att städa ur mammas lägenhet efter att hon dött. Alltid är det mycket mer saker kvar än jag trodde och alltid är det mycket besvärligt: hur ska jag hinna, var ska jag göra av grejorna, vad ska jag kasta, vad ska jag göra av maten osv osv. I bland är mamma där också, det var hon i natt...

mandag 26. september 2011

american dream

från drömdagboken

26/9 2011

I går kväll drack jag två glas absinthe.

Drömde att jag var i Berlin och gick på Absinthe Depot Berlin. Drack först en kaffe, skulle så beställa en absinthe, men bartendern hade svår att fatta vad jag ville. Han började blanda en märklig drink med egglikörliknande ingredienser, så mitt i förberedelserna tog han på sig jackan och gick...
25/9 2011

Var på Biltema. Plötsligt kom två rader med japanska motorcyklar körande in i butiken.

lørdag 24. september 2011

från drömdagboken

24/9 2011

Samlade ihop Gefle-porslin och synålar. Nålarna var besvärliga... Så kom det ett gäng tyska kvinnliga turister, bäst att flytta sig!

fredag 23. september 2011

från drömdagboken

23/9 2011

Fantastisk lucid dröm, efterföljd av falskt uppvaknande. Träffade mamma (som vanligtvis är död), gav henne en bamsekram och dansade med henne. Visade henne att jag kan flyga. Vaknade och skrev ner drömmen, tänkte försöka flyga igen, men kom på att jag var vaken... Så vaknade jag på riktigt och insåg att jag inte vaknat och inte skrivit...

onsdag 21. september 2011

från drömdagboken

21/9 2011

Skulle leverera mediciner. Det var otroligt halt och jag höll på att inte komma mig ut från parkeringen. Jag både kör bil och cyklar (samtidigt...).

tirsdag 20. september 2011

mandag 19. september 2011

från drömdagboken

18/9 2011

Var i ett likhus för djur. Döda hundar och andra djur. Också en naken människa som hänger i taket, men kanske han är gjord av vax.

Musikvideoinspelning. En man översköljs av en flodvåg bakifrån när enn annan man blåser i en visselpipa.

Många människor i en stor lägenhet blir mördade i omgångar, 4-5 stycken åt gången med tid som går i mellan. Man vet inte vem som är vän och vem som är fiende. De döda ligger fridfullt uppradade.

søndag 18. september 2011

från drömdagboken

18/9 2011

Såg två fantastiskt fina lusthus under en bro. Fick habegär.

Omplanterade en malört i en berså.

Slogs med kniv mot vagt kända kvinnor i svarta kläder. Stack mest i magen. Segrade.

En gammal vän är död. Jag släpar runt på henne, lealös. Det är underligt men inte ledsamt.

ny praksis

Kommer att starta en något annorlunda praksis vad gäller bloggen: Från och med nu kommer jag att försöka skriva dagliga (i den mån jag minns) sammanfattningar av nattens drömmar. Det tar för mycket av min tid att skriva hela drömmar och jag är också i tvivel om hur intressant det är (det är av dessa anledningar som det var så länge sedan jag skrev här sist).